Vanavond heeft onze fractievoorzitter Tijmen Valkering de algemene beschouwing namens Heiloo Lokaal uitgesproken. Dit bij de aanbieding van de kadernota door het college als opmaat naar de begroting 2022, die in het najaar wordt voorgelegd. Hieronder volgt zijn betoog:

Voorzitter,

J.l. 25 juni verscheen in de Alkmaarsche Courant een goed interview met onze wethouder financiën, waarin onze inkomsten uit de algemene uitkering als bewegende doelen werden getypeerd.
Als de financiële doelen bewegende doelen zijn moet je als schutter een vaste hand hebben tijdens het afvuren.

Prettig is het dan om geen ballast te hebben van ruimte vragende moties waar eigenlijk geen geld voor is.

Wij begrijpen daarom het om het advies van het college en volgen hun benadering om met het oog op de komende gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022 zich te beperken tot de ambities benoemd in het huidige coalitieakkoord, “Bouwen aan Heiloo “.

Voor grote nieuwe ambities is eigenlijk geen geld. Dat gaat zeker op voor de toekomst want zoals het er nu naar uitziet zullen wij als gemeente in de nabije toekomst erg op de centen moeten gaan letten.

Vandaar dat wij stellen dat de schutter over een vast hand moet beschikken tijdens het afvuren van het financiële Heiloo ’ze kanon.

Het college zal immers nog ruimte moeten zien te vinden om de plannen voor de Dans en Muziekschool, het fiets parkeren, de klimaat doelstellingen en ga zo maar door te kunnen realiseren. Gaan onze verenigingen en organisaties de coronacrisis overleven? Om nog maar eens wat te noemen.

Misschien moeten wij keuzes gaan maken waar wij voorheen nog niet aan durfde te denken. De tijd dat er op grote woningbouw projecten geld kon worden overgehouden ligt immers al heel ver achter ons.

Voorzitter wij sluiten af met de woorden : dat wij de PH een vaste hand toewensen tijdens het afvuren en hopelijk doet hij dat niet met losse flodders.

Tot zo ver in eerste termijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *