In de gemeenteraadsvergadering van 5 november 2018 heeft een overgrote meerderheid van de raad zich achter de motie van Heiloo Lokaal geschaard om de herplaatsing van de fontein te realiseren. Alleen Heiloo-2000 stemde tegen.

Het betreft de fontein, die op 1 juli 1930 aan de toenmalige burgemeester, Jhr. N. van Foreest, door de bevolking is geschonken bij zijn 25 jarig ambtsjubileum. Deze fontein heeft tot 1968 voor het bordes van het gemeentehuis gestaan.

Nu, na 50 jaar, vindt Heiloo Lokaal het hoog tijd dat eindelijk de belofte van het college uit 1968 gestand wordt gedaan. Namelijk dat de fontein herplaatst zal worden, nadat de reconstructie van de Raadhuisweg zou zijn voltooid. Dat is echter nooit gebeurd.

Met de herplaatsing van de fontein krijgt is Heiloo weer een stukje cultuurhistorie rijker.

Alkmaarsche Courant 8-11-2018

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *