Vanavond behandelt de commissie Openbare Ruimte het Verkeersbeleid Heiloo 2018-2030.

Heiloo Lokaal zou graag zien dat dit agenda punt van de agenda wordt gehaald.

Het college is al 4 jaar bezig om een deugdelijk verkeersplan te produceren en is daar tot op heden niet in geslaagd. Nu vlak voor de verkiezingen vraagt het college aan de raad om het nu voorliggende plan te accepteren. Waarom ineens deze haast en waarom gunt u de maatschappelijke denktank slechts 3 maanden om tot een werkbaar plan te komen. De inzet van E-participatie, het project samenspel en gebruikmaking van het oude verkeersplan heeft niet tot het gewenste resultaat geleidt.

De denktank mag nu proberen in 3 maanden voor elkaar te krijgen wat het college in 4 jaar niet gelukt is en dan ook dreigen met het zwaard van Damocles boven hun hoofden dat als er geen resultaat komt het college  de oplossing al op voorhand klaar heeft liggen.

Het college geeft in feite zichzelf met deze gang van zaken een brevet van onvermogen.
Aan deze handelswijze willen wij niet mee werken en in plaats daarvan de denktank rustig de gelegenheid geven om hun werk te doen, vaak in hun vrije tijd, en als dat langer dan 3 maanden duurt dan is dat maar zo. Wel vragen wij het college hun werkzaamheden zo te faciliteren met ambtelijke ondersteuning en vergaderaccommodaties, die nodig is om tot een goed resultaat te komen.

Vandaar ons voorstel om dit agendapunt nu niet te behandelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *