De waardering voor vrijwilligers kan niet vaak genoeg benadrukt worden. We zijn dan ook zeer verheugd dat vanuit de gemeenten daar uiting aan wordt gegeven, en hopen dat veel mensen in Heiloo, die vrijwillig werkzaamheden uitvoeren ten behoeve van anderen, met veel plezier aan de activiteiten mee zullen doen.

Inwoners van Heiloo die actief zijn als vrijwilliger krijgen van 4 t/m 12 november een bedankje voor hun werk. De lokale vrijwilligers- en welzijnsorganisatie Vrijwilligers Informatie Punt Heiloo (VIP Heiloo) organiseert samen met de gemeente in die periode tal van gratis workshops, rondleidingen en voorstellingen onder het motto ‘Vrijwilligers Bedankt!’. Variërend van wandelingen, sport en spel tot kookworkshops en filmvoorstellingen. De actie is een blijk van waardering voor al het werk dat vrijwilligers verzetten en waarvan inwoners in Heiloo profiteren. Op de website www.vrijwilligers-bedankt.nl staat het complete overzicht van alle activiteiten. Vrijwilligers kunnen zich daar tot 31 oktober zelf inschrijven.

Samenwerking

‘Vrijwilligers Bedankt’ wordt georganiseerd vanuit de overtuiging dat het vanzelfsprekend kan zijn om elkaar een handje te helpen. Het is voor het derde jaar op rij dat er in zes gemeenten op een gelijke manier en in dezelfde periode activiteiten worden georganiseerd voor vrijwilligers.

Onlangs is de – digitale – Vrijwilligersacademie (www.vrijwilligersacademiebuch.nl) opgericht door de gemeenten Bergen, Castricum, Uitgeest en Heiloo. Via deze website vinden vrijwilligers of mantelzorgers cursussen en workshops die hen een steuntje in de rug kunnen bieden als het gaat om het uitbreiden van hun praktijkgerichte kennis.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: