Sinds 4 september is de website van de Vrijwilligersacademie voor Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo in de lucht via het webadres www.vrijwilligersacademiebuch.nl. De Vrijwilligersacademie biedt aan vrijwilligers en mantelzorgers in de vier gemeenten een uitgebreid scholings- en trainingsaanbod. De vier lokale steunpunten voor vrijwilligerswerk werken hierin samen, waardoor het aanbod aanzienlijk groter is en deelnemers ook buiten hun eigen gemeentegrenzen kunnen zoeken en inschrijven.

Voor wie
De academie biedt workshops, trainingen en cursussen voor vrijwilligers en mantelzorgers die al actief zijn maar zich verder willen verdiepen en bekwamen. Ook mensen die graag vrijwilligerswerk willen gaan doen maar niet precies weten voor welke organisatie of in welke richting, kunnen bij de academie terecht.

Breed aanbod
Ondersteunende cursussen en trainingen bestaan al langer. Het aanbod is inmiddels gedigitaliseerd, en veel cursussen zijn via e-learning te volgen. Door het samenwerkingsinitiatief is het aanbod nu samengevoegd en op één digitale plek te raadplegen. Op de website zijn cursussen te vinden die variëren van een praktische EHBO-cursus of een workshop ‘Hoe haal je meer uit sociale media’ tot een bijeenkomst ‘Omgaan met dementie’. De website komt in de lucht nu de inschrijfperiode voor de cursussen van start gaat.

De Vrijwilligersacademie heeft haar wortels in de vier steunpunten voor vrijwilligerswerk in de gemeenten. Zij kunnen ook meer informatie geven. Voor Heiloo is dat:
www.vipheiloo.nl (072) 5320281)

Voor de andere BUCH-gemeenten:
Bergen: Vrijwilligers Centrale, (072) 5191600
www.vcra.nl

Uitgeest: Vrijwilligers Informatie Punt Uitgeest, 06 48500912 www.vrijwilligerswerkuitgeest.nl

Castricum: Steunpunt Vrijwilligerswerk Castricum, (0251) 656562 www.vrijwilligerswerkcastricum.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: