Woensdag 5 april 2017 werd voor het eerst een jeugdgemeenteraadsvergadering gehouden in Heiloo. Zeven basisscholen waren met hun groep 8 vertegenwoordigd in een bijzondere zitting.

Tevoren hadden zij een bezoek gebracht aan het gemeentehuis, waar zij zijn geïnformeerd over het werk van de gemeenteraad, griffie en college van Burgemeester en Wethouders. Ook hadden zij daar een rondleiding gekregen.

Tijdens de jeugdgemeenteraad konden zij per school een project voorstellen van € 1.000. Elke school had zo zijn eigen idee ingebracht.

De zeven ideeën waren:

De Duif Picknictuinmiddag Heiloerbos
De Springschans Trimbaan achter de Kattenberg
De Zuidwester Vast vlot Maalwater
Elckerlyc Blotevoetenpad Heilooerbos
Meander Spelen op de schoolpleinen
Radboud Klimpark in het bos naast de Radboud
Willibrord Tafeltennistafel bij het Baafje

Onder leiding van burgemeester Hans Romeyn presenteerde elke school, via 2 vertegenwoordigers, zijn voorstel. Na de presentaties volgde er een vragen en discussieronde, waar druk gebruik van werd gemaakt. Het ging er, net als in de  echte gemeenteraad, soms fel aan toe.

Daarna werd een top 3 samengesteld. Iedere school gaf aan welk voorstel op pek 1, 2 of 3 zou moeten komen. Op basis hiervan werd door de griffie uitgerekend welke drie projecten voor de cheque van € 1.000 in aanmerking zouden kunnen komen.

De vertegenwoordigers van deze drie scholen bepleitten vol verve hun plan nog een keer, waarna gestemd ging worden. Elke school mocht 1 stem uitbrengen. Daarna werd geteld en kwam de “winnaar” uit de bus en werd de cheque uitgereikt door wethouder Elly Beens aan de Radboudschool met hun plan voor een klimpark in het gemeentebos.

de motivatie voor dit klimpark werd opgedaan door nieuwsberichten dat kinderen meer spanning willen bij het buitenspelen. Het klimpark moet natuurvriendelijk worden door met touwen bomen te verbinden. Een van de indieners had niet lang geleden in Groningen al eens kennis gemaakt met dergelijke klimplekken.
Het park moet vrij toegankelijk zijn voor kinderen en € 1.000 moet toereikend zijn om touwen en plankjes voor te kunnen kopen.

De gebiedsregisseur van de gemeente (Marcel Levering) gaat nu met de initiatiefnemers in gesprek om het plan uit te voeren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: