Vanmorgen hebben Mieke Beemsterboer en Matthijs de Moel informatie gegeven over het functioneren van de gemeenteraad aan groep 8 van De Springschans.

Dit in het kader van een kennismaking met de raad en de voorbereiding op de jeugdgemeenteraad op 5 april a.s.


Nadat de burgemeester Hans Romeyn de groep had verwelkomt en uitleg had gegeven over de gemeente, vertelde Matthijs hoe de gemeenteraad wordt gekozen, wat zij doet en hoe tot besluiten wordt gekomen.

Tot slot werd er een ronde door het gemeentehuis gemaakt, waarbij de oude gevangenis niet werd overgeslagen. Superspannend en donker voor de kinderen, speciaal toen het licht uitging (2 seconden). Aan het einde ging de hele groep met Burgemeester Romeyn en onze raadsleden op de foto.

De leerlingen toonden zich leergierig en enthousiast voor hun plannen voor de jeugdgemeenteraad. Elk van de 7 deelnemende scholen vaardigt 2 leden af in de jeugdgemeenteraad en dient dan een plan in om voor € 1.000 de sociale samenhang te versterken. De jeugdgemeenteraad moet dan het beste plan kiezen, welke door de gemeente wordt uitgevoerd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: