Het kabinet stelt vanaf 2017 structureel 100 miljoen extra beschikbaar – bedoeld voor voorzieningen in natura – zoals een abonnement voor een sportclub, een fiets, schoolbenodigdheden of een verjaardagsfeestje zodat het geld direct ten goede komt aan kinderen. Gemeenten ontvangen daarvan jaarlijks 85 miljoen euro, verdeeld naar rato van het aantal kinderen dat in die gemeenten in een gezin met een laag inkomen opgroeit. Alle gemeenten ontvangen een deel.

Stichting Leergeld, het Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds, Nationaal Fonds Kinderhulp en Stichting Jarige Job krijgen de komende vier jaar 10 miljoen per jaar voor het bestrijden van armoede onder kinderen. Dit heeft staatssecretaris Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid 9 maart 2017 bekendgemaakt.

Deze vijf organisaties hebben de handen ineen geslagen en een gezamenlijk plan gepresenteerd over hoe zij deze kinderen willen bereiken en helpen. Alle kinderen in Nederland moeten kunnen meedoen, ook kinderen in een gezin met weinig geld. Naast gemeenten spelen ook deze maatschappelijke organisaties een belangrijke rol in het helpen van deze kinderen.

Heiloo Lokaal is verheugd dat deze extra middelen ter beschikking komen en zal erop toezien dat deze in Heiloo goed terecht komen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: